Wereldwijde monitoring en webcare met OBI4wan

obi4wan-internationale-monitoring-en-webcare

Sinds de oprichting in 2011 heeft OBI4wan een duidelijk doel voor ogen gehad: het bieden van één tool voor beheer van al je digitale kanalen. Vanaf heden is weer een grote stap gezet in het realiseren van dat doel. OBI4wan breidt media monitoring en webcare uit met internationale datadekking en een meertalige interface. Hiermee versterken we de internationale focus van onze klanten en maken we online media monitoring beschikbaar voor organisaties wereldwijd.

Het bestaande aanbod aan data van social media, nieuws, blogs en fora wordt verrijkt met miljoenen nieuwe bronnen, waaronder New York Times, Reddit en Techcrunch. Oprichter Alexander de Ruiter: « Met deze ontwikkeling geven we invulling aan de wens van overheidsinstellingen en internationaal opererende organisaties om wereldwijd binnen één oplossing te monitoren. »

Zo volg je bijvoorbeeld als overheid wereldwijd maatschappelijke actualiteiten als de vluchtelingencrisis, waarbij monitoring wordt ingezet om te signaleren en informatie te duiden. Niet alleen crisissituaties zijn te volgen, ook (lokale) trends zijn op de voet te volgen.

OBIwan Geo Tweets Internationaal

Gericht zoeken op relevante berichten

Met zoekopdrachten binnen OBI4wan worden relevante berichten gefilterd uit wereldwijde resultaten. Aangevuld met slimme geo- en taalfilters is het nog steeds mogelijk om op microniveau in te zoomen. « Met bijvoorbeeld al meer dan 500 miljoen tweets per dag is het cruciaal om te kunnen filteren, vooral voor de inzet van webcare of het verrichten van lokale media analyses », licht Alexander toe.

De eerste internationale klanten zijn aangesloten, waaronder het Franse Parkeon, en bestaande klanten verbreden hun focus op het volgen van internationale berichtgeving met OBI4wan.

Meer weten over de mogelijkheden van internationale data

Voor meer informatie over de internationale mogelijkheden van OBI4wan kun je contact opnemen met Alexander de Ruiter, via alexander@obi4wan.nl of 06 34 921 934.

Recommended Posts