Wie is de Mol? De kijker spreekt via social media

banner2-1024x330

Wie is de Mol? Dat is de grote vraag die momenteel ruim 2 miljoen mensen bezig houdt. OBI4wan heeft op basis van de berichtgeving op social media samengevat wat het Nederlandse publiek denkt. Online komen we overigens tot andere uitkomsten dan de poll op de website van Wie is de Mol.

Op de website van Wie is de Mol stemt het merendeel van de bezoekers op Paulien. Hierna volgen Zarayda en Kees.

blog-080213-wie-is-de-mol

Echter, uit de social media statistieken van OBI4wan blijkt dat, van de reeds overgebleven deelnemers, Kees sinds aflevering 1 de meest besproken deelnemer is. Zarayda heeft sinds de aflevering van gisteren de sprong naar de tweede plaats gemaakt en op gepaste afstand volgt Paulien op de derde stek.

blog-080213-wie-is-de-mol-2

Tim was de meest besproken deelnemer onder de Nederlandse social media gebruikers. Tenminste, totdat hij in aflevering vijf de afvaller bleek te zijn. Hij was tot dan toe veruit de meest besproken deelnemer van Wie is de Mol. In de onderstaande grafiek is te zien dat ook voordat de spraakmakende derde aflevering plaatsvond, waarin Tim op zeer controversiële wijze de strijd leek te verlaten, er veruit het meeste over hem gesproken werd met betrekking tot Wie is de Mol. Tijdens deze tweede aflevering werd er ruim twee keer zoveel gespeculeerd over Tim, dan over de nummer twee in deze lijst, Kees.

blog-080213-wie-is-de-mol-3

Tijdens de aflevering van gister is tijdens de aflevering iets minder over Wie is de Mol gesproken dan gewoonlijk. Direct na afloop van de aflevering is er een zeer grote stijging te zien in berichten met betrekking tot Wie is de Mol. Echter zakt het aantal berichten de minuten nadien weer snel.

blog-080213-wie-is-de-mol-4

Ook over de deelnemers wordt gedurende de aflevering veel gezegd. Deze cijfers liggen erg dicht bij elkaar. Wat wel opvalt is dat wederom Kees na afloop van de aflevering het meest besproken wordt.

blog-080213-wie-is-de-mol-5

Recommended Posts