Blog monitoring voor merken en bureaus [how-to-guide]

Bloggers zijn mensen die hun verhaal vertellen op het internet. Deze verhalen kunnen gaan over hun werk, kledingstijl, eetpatroon, reizen, lifestyle en ga zo maar door. Het is een plek waar mensen hun positieve maar ook negatieve ervaringen met producten, diensten, merken en organisaties delen met de rest van de wereld. Veel merken en organisaties hebben geen zicht op de impact die een vermelding op een blog kan hebben op hun eigen reputatie. Voor die merken en organisaties hebben wij deze blog monitoring guide geschreven.

In 2017 is content marketing en influencer marketing sterk aan het groeien. Berichten van (bekende) mensen met een groot aantal volgers kunnen reputaties maken of breken, ook in blogvorm.

Blog monitoring

Al sinds 2006 monitort Buzzcapture alle openbare data van het internet, hieronder vallen ook alle blogsites. Alle data wordt in de Brand Monitor overzichtelijk gemaakt aan de hand van een dynamisch dashboard. Met onze tool ondersteunen we onder andere corporate communicatie-, marketing- en pr-afdelingen met blog monitoring en reputatiemanagement. Dit doen we als volgt:

Stap 1: Vind de relevante data voor jouw organisatie

Voeg je merknaam, de naam van je concurrenten of de naam van je product toe aan de tool. Als je dit gedaan hebt zie je in het dashboard alleen nog maar relevante data voor jouw organisatie.

Stap 2: Analyseer de berichten

Analyseer de berichten. In het dashboard vind je elke publicatie waarin jouw merk, concurrent of product wordt genoemd. Met een druk op de knop kan je zien door wie en op welke site je het meest genoemd wordt. Voer over alle sites een sentiment analyse uit om precies te zien wie er positief of juist negatief over je schrijven. Wanneer je deze inzichten tot je beschikking hebt kan je je meer verdiepen in je doelgroep en zo extra interesses en aanknopingspunten ontdekken

Stap 3: Gebruik de data

Wanneer je blog monitoring goed ingericht staat heb je altijd beschikking tot nieuwe inzichten waar je direct op kunt handelen. Pas waar nodig de content en social media strategie van de organisatie aan om nog beter op de doelgroep in te spelen.

Stap 4: Blijf monitoren

Houd je dashboard in de gaten. In het dynamische dashboard van de Brand Monitor kun je real time bijhouden hoe de aanpassingen van je social media strategie uitpakken.

Door belangrijke sites te blijven monitoren ben je altijd op de hoogte van je eigen prestaties en wat er over je gezegd wordt.

 


Benieuwd op welke manier de tools van Buzzcapture voor jouw organisatie van toegevoegde waarde kunnen zijn?

De Brand Monitor van Buzzcapture is perfect voor het real-time monitoren van alle (social) media aandacht. Niet alleen resultaten vanuit social media zijn zichtbaar in ons dashboard. Ook items vanuit radio, tv en zelfs interne social media (zoals Yammer) kunnen geïntegreerd worden in onze monitoring tool. Je kan direct zien of consumenten, inlfuencers, journalisten, kabinet- en kamerleden, fashion bloggers of BN’ers het over je hebben en wat ze dan over je zeggen.

Meer informatie? Download onze whitepaper of maak een afspraak.

Wil je meer weten over het gecombineerde aanbod van Buzzcapture en OBI4wan?

Neem dan contact op met Davy Guijt of bel ons op 020-320 0377.

Recommended Posts