Hoe social listening bijdraagt aan brand stories bij Danone

Social media monitoring is niet meer weg te denken uit menig organisatie en wordt voor diverse doeleinden ingezet. Bij overheden bijvoorbeeld worden zogenaamde ‘newsrooms’ ontwikkeld, waar op continue basis gemonitord wordt, om snel te reageren op actuele zaken en proactiviteit te stimuleren. Daarnaast helpt monitoring organisaties bij identificatie van een crisis en dient het als fundament voor (operationele) omgevingsanalyse.

Social media listening best practice: Danone

Een van de bedrijven die ook op deze manier tegen social media listening aan kijkt is Danone, waar dit type analyse onderdeel is van het insight ecosystem – het systeem bestaande uit 4 methodologien met als uitgangpunt; een échte connectie met de consument maken. Het bedrijf is van mening dat de consument op continue basis betrokken moet worden in elke stap van het beslissingsproces.

Annemiek Temming, Head of Strategy, Insights & External Affairs bij Danone Nederland benadrukt de katalyserende rol van social media listening: Als merk en product is het van belang om continu relevant te blijven voor de consument, zeker gezien het toenemende aanbod. We willen optimaal aansluiten bij de behoeften van de consument en dus is het cruciaal om op continue basis met hen in contact te zijn. In de online onderzoek community ‘Yoghurt Talk’ gaan we voor een langere aaneengesloten periode de conversatie aan met de consument en worden we onderdeel van hun dagelijkse routine en kruipen we letterlijk in de huid van de consument.

Benieuwd naar het hele succesverhaal van Danone? Download hem dan direct!